Wiadomości Branżowe

My Corner: smakowity kącik Wrocławia

My Corner: smakowity kącik Wrocławia
Sprawdzone regionalne produkty od najlepszych producentów z Dolnego Śląska, kawa tylko Fairtrade, czy różnorodne style i smaki, a także menu dla dzieci stworzone przez Jamie Olivera. To zaledwie kilka wyróżników My Corner – nowej restauracji i baru hotelu Scandic Wrocław, w której andrzejkowo bawiło się ponad 200 przedstawicieli świata biznesu, kultury i mediówWrocław słynie wśród Polaków i gości z całego świata z wyjątkowych miejsc i przestrzeni, łączących w ciekawy sposób kulturę, sztukę, aranżację wnętrz i dobrą kuchnię. Do grona takich lokalizacji dołącza My Corner, zlokalizowany na parterze hotelu Scandic. My Corner to także kultura. - W wybrane, nie tylko andrzejkowe, wieczory będzie można posłuchać u nas muzyki na najwyższym poziomie artystycznym - wyjaśnia Marta Karteczka, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu, Scandic Polen.  - Jeszcze w grudniu czeka nas spotkanie w jazzowym klimacie. Chcemy też budować klimat tego miejsca właśnie dla gości, którzy trafią do nas przed, w przerwie czy po wizycie w pobliskich teatrach, operze, czy filharmonii. To też warty zapamiętania adres dla osób szukających pozytywnego miejsca do spotkań po

Teaser

Sprawdzone regionalne produkty od najlepszych producentów z Dolnego Śląska, kawa tylko Fairtrade, czy różnorodne style i smaki, a także menu dla dzieci stworzone przez Jamie Olivera. To zaledwie kilka wyróżników My Corner ? nowej restauracji i baru hotelu Scandic Wrocław, w której andrzejkowo bawiło się ponad 200 przedstawicieli świata biznesu, kultury i mediów

Wrocław słynie wśród Polaków i gości z całego świata z wyjątkowych miejsc i przestrzeni, łączących w ciekawy sposób kulturę, sztukę, aranżację wnętrz i dobrą kuchnię. Do grona takich lokalizacji dołącza My Corner, zlokalizowany na parterze hotelu Scandic. My Corner to także kultura. – W wybrane, nie tylko andrzejkowe, wieczory będzie można posłuchać u nas muzyki na najwyższym poziomie artystycznym – wyjaśnia Marta Karteczka, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu, Scandic Polen.  – Jeszcze w grudniu czeka nas spotkanie w jazzowym klimacie. Chcemy też budować klimat tego miejsca właśnie dla gości, którzy trafią do nas przed, w przerwie czy po wizycie w pobliskich teatrach, operze, czy filharmonii. To też warty zapamiętania adres dla osób szukających pozytywnego miejsca do spotkań po całym dniu pracy.

Wizyta podczas andrzejkowego wieczoru w hotelu Scandic Wrocław była też dobrą okazją do poznania ciekawych rozwiązań kulinarnych dostępnych tylko w My Corner. Tylko tutaj we Wrocławiu można będzie sezonowo spróbować dań skomponowanych przez popularnego kucharza Jamie Olivera ? popularnego angielskiego szefa kuchni, który przygotował dla sieci hoteli Scandic także autorskie menu dla najmłodszych. Spora część produktów serwowanych w restauracji pochodzi z naszego regionu. Można rozkoszować się m.in. dolnośląskimi miodami ze spiżarni Migotyckich, kiełbasami i wędlinami z Niemczy, sokiem oraz jabłkami z Maciejowego Sadu czy produktami mleczarskimi z Międzyborza. Świeżo wyciskane soki, drinki alkoholowe i bezalkoholowe, wśród nich lubiany przez wrocławian Cranberry Cooler ? to tylko część pomysłów, na to, jak smacznie odprężyć się podczas wypadu w centrum stolicy Dolnego Śląska. Spotkanie ze znajomymi w My Corner to także oprócz poezji smaków możliwość do stania się kimś więcej niż eco-friendly. Wszystkie gatunki kaw dostępne w tym miejscu posiadają atest Fairtrade, gwarantujący ich zakup i proces wytwarzania zgodnie z zasadami Sprawiedliwego Handlu. ? Dbałość o środowisko to jedna z naszych naczelnych zasad, a nie hasło ? dodaje Marta Karteczka. ? Dlatego nie używamy jednorazowych opakowań, a wyposażając kuchnię wykorzystaliśmy najnowsze rozwiązania, które nie tylko gwarantują optymalną wydajność, ale również oszczędność energii i wody. Materiały, z których przygotowaliśmy wyposażenie restauracji nadają się także do recyklingu.

A to już wiesz?  Dni wolne i długie weekendy 2015 roku. Na kiedy planować przyszłoroczny urlop?

Odsłona niektórych zakątków My Corner?.

Bar Corner – miejsce na spotkania po pracy, czy wieczorny chill out. Ciekawy wybór win z całego świata, popularnych koktajli, ale też wiele bezalkoholowych smaków pełnych fantazyjnych drinków, czy świeżo wyciskanych soków, pozwoli na świetną zabawę przed, w przerwie i po wizycie w teatrze, filharmonii, operze, czy gdziekolwiek indziej. To idealne miejsce na spotkanie po pracy, w gronie przyjaciół.

Kids Corner – to jedyna w Polsce Zachodniej okazja do spróbowania przysmaków wymyślonych przez Jamie Olivera, który stworzył menu dla dzieci.  Proste, ale bardzo smaczne dania wykreowane przez jednego z najpopularniejszych szefów kuchni sprawiają, że dziecięce kubki smakowe kształtowane są od najmłodszych lat, a jednocześnie dbają o gastronomiczną kreatywność najmłodszych?pizza z ulubionymi dodatkami? Tutaj dzieci same decydują co się na niej znajdzie! W przerwie, albo oczekiwaniu na posiłek najmłodsi goście mogą także skorzystać ze specjalnego kącika zabaw.

Eco Corner – jedzenie to nie tylko kwestia smaku, ale też odpowiedzialności. Angażujemy lokalnych producentów i dbamy o to, aby nasze produkty pochodziły ze sprawdzonych źródeł. Serwujemy tylko kawę Fairtrade. Na bieżąco kontrolujemy i udostępniamy liczby pokazujące nasz wpływ na środowisko, w zakresie zużycia energii, emisji CO2, zużycia wody i produkcji odpadów. Spójrz tutaj: scandichotels.com/betterworld/report

WiFi Corner – strefa dostępu do bezprzewodowego internetu w całym lokalu.

Food Corner – przegląd smaków ? od burgera, przez steki, sałatki po wyjątkowego łososia zamkniętego wraz z dymem w niezwykłym słoiczku. Zapewniamy dostępność dań wegetariańskich i zawierających składniki pochodzenia organicznego.

Źródło Scandic Wrocław. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy